Fikk se Alfa Romeos klassikere i Milano

Få andre merker har produsert flere designklassikere og ikoner enn Alfa Romeo. 40 minutter utenfor Milano står de alle sammen og venter på deg.

Vakre og velbevarte står de der. Perfekt linet opp. Perfekt lyssatt. I et opplevelsessenter kanskje bare italienerne kunne skapt. For oss som er glad i Alfa Romeo er Museo Storico Alfa Romeo et sted man bare må besøke – en eller flere ganger i løpet av livet.

Viktig å forstå historien

Hva er det som gjør en Alfa Romeo så spesiell? Svaret finner vi i historien. Å se biler du bare har sett i bøker og på nettet i «levende live» er en helt spesiell opplevelse. For daglig leder Svend Dahle har det lenge vært en drøm å kunne ta med seg alle de ansatte til våre bilmerkers moderland Italia. Og ikke minst å kunne ta med seg gjengen på en vandring i Alfa Romeos spennende historie. Tilbake til røttene.

-Vi selger biler med sjel og lidenskap. Bilene våre har lange historiske linjer. Selv om det i dag er topp moderne biler med garanti og grafikk i daschbordet, så er det et historisk sus over hver en Alfa som ruller ut av butikken. Det har derfor lenge vært en drøm å få med de ansatte nedover slik at de skulle få oppleve hvor sjelen og lidenskapen til dagens Alfaer kommer fra. I år fikk vi det endelig til, forteller vår egen smilende turleder Svend.

Museet er enkelt å komme seg til. Du kan ta T-bane og buss eller du kan sette deg i bilen å kjøre de 40 minuttene ut av Milano. Biler fra alle epokene av Alfa Romeos stolte historie står utstilt i flere etasjer i det som nå er forvandlet til et moderne museumsbygg i forbindelse med Alfa-fabrikken i Arese.

Fra 1910 og frem til i dag

På museet kan du følge utviklingen fra de aller første bilene og frem til i dag. Fra Alfa24HP til den sjeldne og allerede legendariske 8C fra nyere tid. I egne avdelinger vises også Alfas imponerende racinghistorie. Ikonene står i kø og flere steder utstillingen fikk verkstedgutta fryde seg over ingeniørkunst i form av motorer som i sin tid lå langt foran konkurrentene på ytelser og teknikk.

Jeg tror det er viktig at hele teamet forstår og setter pris på Alfa Romoes lange tradisjon og historie. Ikke bare de vakre designene, men også innovasjonen og ingeniørkunsten. Hvordan Alfa har klart å bevare det sportslige og historiske genet i bilene de lager også i dag. For mekanikerne våre var veldig gøy å se heftige V8 motorer som var både 40 og 50 år gamle som så ut som de var helt nye fra fabrikk, forteller ettermarkedsansvarlig Sturla Holtan. -Det har jo skjedd litt fra 1910 og frem til i dag, legger han til.

I Italia er det meste vakkert – også bilene. Har du ikke vært der? Legg turen innom neste gang du er i Milano. Info finner du via denne lenken: https://www.museoalfaromeo.com/en-us/Pages/MuseoStoricoAlfaRomeo.aspx

2018-02-23T15:30:44+00:00